Veelgestelde spoed vragen

Bij spoed tandarts Utrecht hechten wij veel waarde aan het optimaal ten dienst zijn van patiënten. Daarom kunt u hieronder de meest voorkomende vragen vinden over de spoed tandarts en bijbehorende behandelingen. We hebben de vragen en antwoorden kort gehouden zodat u snel de informatie kunt vinden die u zoekt. Voor meer informatie kunt u kijken op de bijbehorende pagina’s op de website door te klikken in de tekst.

Kan ik altijd met spoed naar de tandarts?

De spoed tandarts staat klaar voor patiënten die acuut last hebben van pijn in de mond, een ongeval gehad hebben of andere klachten in de mond. Het is mogelijk om snel langs te komen in Utrecht bij een van meerdere locaties. Ook ‘s avonds en in het weekend staat de spoed tandarts voor u klaar. U wordt snel en professioneel behandeld om elke tandheelkundige klacht te verhelpen.

Wat kost een spoed tandarts?

Afhankelijk van de behandeling bedragen de kosten van de spoed tandarts tussen de €50 en €250. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar, of u al ingeschreven staat bij een praktijk en de praktijk zelf kan het zijn dat u de behandeling na afloop moet betalen. Het is vaak mogelijk om de kosten van een spoedbehandeling te declareren bij uw zorgverzekeraar. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar. Tarieven die worden gerekend door de spoed tandarts zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).

Met welke klachten kan ik naar de spoed tandarts?

Acute pijnklachten in de mond moet natuurlijk zo snel mogelijk verholpen worden. Veelal komt pijn in de mond door een gaatje of een ontsteking. Deze klachten kunnen meteen worden verholpen. Heeft u een ongeval gehad en is uw gebit beschadigd dan kunt u ook snel terecht bij de verschillende spoed tandartsen in Utrecht. Het is ook mogelijk om snel langs te komen bij problemen met een beugel. Beugels kunnen beschadigingen oplopen die de mond kunnen verwonden en dit soort mankementen moeten snel gerepareerd worden.

Hoe snel wordt ik geholpen bij de spoed tandarts?

Spoed tandarts Utrecht heeft zeer ruime openingstijden tot in de avonduren en is zeven dagen per week open. Hierom zijn onze wachttijden vele malen korten dan dat u bij een normale tandarts gewend bent. Wij zijn een tandartspraktijk waar u naar binnen kunt lopen en wij u zo snel mogelijk zullen helpen met uw klachten. Om wachttijden echter nog korter te houden is het wel raadzaam om vooraf te bellen naar de praktijk.

Hoe kom ik snel van kiespijn af?

De meest voorkomende klacht van patiënten die langskomen bij de spoed tandarts is kiespijn. Kiespijn wordt veroorzaakt door ontstoken tandvlees of wortels of kan komen door een gaatje. Iedereen ervaart kiespijn anders, het kan een acute pijn zijn of een steeds heviger wordende pijn. Hoofdzaak is dat u van uw kiespijn wordt afgeholpen en dan bent u bij de spoed tandarts aan het juiste adres!

Kan ik mijn beschadigde tanden laten repareren?

Ook wanneer u door een ongeval een beschadiging in uw gebit bent opgelopen kunt u terecht bij de spoed tandarts in Utrecht. Het is belangrijk om snel het gebit te repareren om verdere beschadiging en wonden in de mond te voorkomen. Onze tandartsen staan klaar om elke behandeling in de restauratieve geneeskunde professioneel uit te voeren.

Komt mijn verstandskies door?

Een doorkomende verstandskies gaat vaak gepaard met een kloppende pijn in de mond. de verstandskiezen liggen achter in de mond en zijn wat moeilijker om goed schoon te houden. Wanneer de verstandskies doorkomt, vaak op latere leeftijd, kunnen er complicaties optreden. Andere kiezen kunnen verschuiven wegens ruimtegebrek, de verstandskies groeit scheef of de kaken kunnen niet meer sluiten. Koppel deze complicaties met hevige kiespijn en het is tijd om deze te verwijderen. Bij de spoed tandarts kunt u het snelst terecht!

Spoed tandarts in het weekend?

Spoed tandarts Utrecht is zeven dagen per week geopend! Wij zijn een van de weinige tandartsen in Nederland waar je dus altijd terecht kunt. Ook in de avonduren kunt u langskomen voor spoedbehandelingen. We zijn tot ‘s avonds laat geopend, kortom u hoeft dus nooit lang met pijn in de mond rond te lopen.

Kan ik in de avond naar de spoed tandarts?

Spoed tandarts Utrecht is tot ‘s avonds laat geopend voor spoedbehandelingen. Ook ‘s nachts is het mogelijk om behandeld te worden. Wanneer u dus wakker wordt met de ergste tand of kiespijn ooit kunt u meteen langs komen. U hoeft dus niet de hele nacht wakker te liggen door pijn in de mond. Wij proberen zo snel mogelijk u van tandheelkundige klachten af te helpen zodat u niet in uw dagelijkse bezigheden wordt verhinderd door bijvoorbeeld kiespijn.

Kunnen kinderen naar de spoed tandarts?

Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen en de omgang met het kind. Daarnaast is de praktijk ook kindvriendelijk ingericht met het oog op vermaak voor het kind. U kunt dus langskomen om uw kind met spoed een behandeling te laten ingaan of u kunt zelf langskomen voor spoed en uw kind meenemen. U hoeft dus niet ook nog snel voor oppas voor uw kind te zorgen. Juist bij kinderen besteden wij extra aandacht aan preventieve zorg en educatie.

Kan ik alleen met spoed naar de spoed tandarts?

Het kan zijn dat u niet een acute klacht heeft maar toch een tandarts wilt bezoeken. Heeft u bijvoorbeeld onlangs een gaatje laten vullen en wilt u dat er naar gekeken wordt voordat u een reis gaat maken dan kunt u langskomen. Ook wanneer er een klein stukje tand is afgebroken op de dag van een sollicitatie kunt u terecht bij de spoed tandarts in Utrecht. U kunt in deze gevallen altijd bij de praktijk naar binnen komen, maar het werkt voor iedereen beter als u eerst even belt naar de praktijk.